Het meerwijdten-systeem van Gabor voor lange laarzen

Geen enkel been is hetzelfde.

Gabor heeft daarom voor zijn laarzen een speciaal meerwijdten-systeem ontwikkeld, perfect toegesneden op individuele wijdte-bekommernissen.

 

lange laarzen NL


Vrouwen die graag laarzen dragen hebben het daardoor nu gemakkelijker dan ooit om een laars uit te kiezen die hen mooi past. Het systeem biedt immers verschillende kuitwijdtes per model, afhankelijk van uw schoenmaat. 

Even uitleggen hoe dit in elkaar zit:

Elk laarsmodel heeft van fabrikant Gabor een kuitwijdtetype toegewezen gekregen. 

De kuitwijdte van de laars is de omtrek, gemeten aan de bovenkant van die laars. 

Die kuitwijdte moet, zeker voor lange laarzen, best zo comfortabel mogelijk aansluiten bij de omtrek van uw eigen kuit op die plaats.

Gabor heeft maar liefst 9 verschillende kuitwijdtetypes gedefinieerd en elk laarsmodel behoort dus tot een van die types. 

Naast de 6 hoofdtypes, "extra smal" (XS), "smal" (S), "medium" (M), "wijd" (large:L) en twee verschillende extra-wijdtes (extra large: XL en XXL), zijn er ook nog eens 3 speciale types, onder de zogenaamde "Vario" noemer. Deze "vario's" zijn laarzen waarvan u zelf de kuitwijdte binnen een bepaalde marge nog kan aanpassen, bijvoorbeeld via lederen bandjes aan de zijkant van de laars. 

 

Wij van Gaborshoes vermelden op onze site bij elke laars duidelijk welk kuitwijdtetype het betreft (die informatie vindt u onder "extra info", onder de drie kleine fotootjes op de detailpagina van het model).  

Het verder vernieuwende zit nu hierin, dat Gabor per reeks van schoenmaten voor elk van deze kuitwijdtetypes een laarsschacht vervaardigt met een aparte kuitwijdte (uitgedrukt in centimeter en millimeter)!

 

Onderstaande Gabor laarzen-wijdtetabel maakt u dit meer aanschouwelijk:

 

gabor laarzenwijdtes tabel2013 2014 720x522 DE 


Kuitwijdtetype XS = extra smal been, S = smal been, M = medium been, L = wijd been, XL = extra wijd been, XXL = extra wijd been.

 

Aan de hand van het kuitwijdtetype van uw gewenst model kan u dus in hoger staande tabel vlot opzoeken hoeveel de exacte kuitwijdte bedraagt voor uw laarsmaat. 

De vertikale linkerkolom bevat de verschillende kuitwijdtetypes, de andere vijf vertikale kolommen geven voor elk type per matencombinatie het aantal centimeter/millimeter aan de bovenkant van de laars. En voor de "Vario"-modellen ziet u telkens het aantal centimeter/millimeter waartussen u de laars zelf nog kan instellen. 

 

[Wel even opletten als u uw eigen been zou willen meten met behulp van een plastic lintmeter: plastic heeft de neiging na een tijdje vrij sterk uit te zetten en dan klopt uw meting mogelijks niet met de werkelijkheid; dus, wil u zeker zijn, best uw lintmeter even nakijken op correctheid op bv. een houten timmermansmeter].

 

lange laarzen wijdtes NL 

 

Voor laarzendragers zijn met dit mooi uitgewerkt systeem dromen dus uitgekomen: voor iedere vrouw heeft Gabor nu de juiste laars. 

En... u bent nóg zekerder van een perfecte pasvorm als u zich bij Gaborshoes.be een paar mooie Gabor laarzen aanschaft!

 


GABORSHOES VERZENDKOSTEN


BELGIË, NEDERLAND, LUXEMBURG en DUITSLAND: gratis verzending (onbeperkt aantal schoenparen)


ANDERE LANDEN BINNEN DE E.U.: zie de tarieven op de pagina 'Internationale bestellingen'